Штурм терориста у Луцьку виявився постановкою

Штурм захопленого в Луцьку автобуса почався після того як терорист здався. Він самостійно вийшов з автобуса, на нього наділи кайданки, а також звільнили частину заручників. Вже після цього із світлозвуковими ефектами приїхала штурмова група на БТР.

З’явилося повне відео затримання терориста в Луцьку Максима Кривоша, який вчора, 21 липня, захопив автобус з пасажирами, пише РБК-Україна. Кадри виглядають досить дивно, тому що штурм за участі БТР і світлозвуковими ефектами почався лише хвилини через півтори після того, як терорист здався і з автобуса вивели частину заручників.

Спочатку Максим Кривош сам вийшов з автобуса і стояв так деякий час, показуючи що не озброєний. Потім до нього повільно підходять три людини: медик, спецпризначенець і перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль. На Кривоша надягають наручники, після чого відводять убік. Далі з автобуса починають випускати людей.

Лише потім, із вибухами світлошумових гранат. з’являється БТР-60, починається штурм, а терориста укладають на землю і «в’яжуть» спецпризначенці, які потім позують з ним на фото.

Штурм терориста у Луцьку виявився постановкою

Відео опубліковано на Facebook-сторінці Pavlovsky News:

Користувачі мережі в коментарях згодні, що виглядає цей штурм досить дивно:

  • «Ось це шоу, спасибі, вже з ранку насміялася”;
  • «Знову спектакль… Люди не дуже й хотіли виходити… З роботи швидше йдуть… А до чого був БТР?! Аваков влаштував піар!»
  • «З автобуса всі виходять із сумками, а якщо у нього спільник, а якщо там вибухівка, а якщо якщо якщо ще багатоооо питань!»
  • «Добре, що камери зняли. Тепер видно, що ніякого штурму не було. Взагалі питання тепер, а чи не постановка це? Ваша думка»
  • «Такий вимогливий та прискіпливий глядач пішов, сценарій не той, гра погана… а самі, на спеці спробуйте виконати!»

Сумніви та питання виникли й у представників ЗМІ. Так, журналіст Мар’яна Метельська написала в Facebook про деякі нестиковки у вчорашньому теракті.

Дівчина дивується, звідки взялося стільки людей в автобусі, що виїхав з автостанції всього з двома пасажирами, і як він опинився в центрі, якщо їхав зовсім в іншому напрямку.

І чому поліція перша почала зв’язуватися зі ЗМІ та писати в журналістські чати.

Штурм терориста у Луцьку виявився постановкою

Нагадаємо, що о 9:25 21 липня чоловік сам зателефонував у поліцію і заявив про захоплення заручників у рейсовому автобусі «Берестечко – Краснилівка» і представився Максимом Плохим. Потім з’явилося відео, на якому він звинувачує у всьому «систему». Ближче до обіду терорист опублікував вимоги: високопоставлені чиновники повинні були публічно визнати себе «терористами в законі», а Володимир Зеленський – порекомендувати фільм «Земляни».

Через деякий час терорист став телефонувати рідним своїх заручників й казати, щоб вони зв’язувалися із засобами масової інформації. Він також телефонував і писав журналістам, щоб ті приїхали на місце події.

Ближче до вечора Кривош поговорив з Володимиром Зеленським, після чого загарбник звільнив трьох людей, включаючи дитину і вагітну жінку. Потім президент опублікував коротке відео, в якому виконав одну з дивних вимог терориста. Як виявилося, це Зеленський зробив після переговорів з Кривошем – він погодився відпустити всіх, якщо гарант порекомендує фільм «Земляни».

Кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко оприлюднив фото з арсеналом, що був у терориста:

Андрій Цаплієнко оприлюднив фото арсенала терориста Андрій Цаплієнко оприлюднив фото арсенала терориста Андрій Цаплієнко оприлюднив фото арсенала терориста Андрій Цаплієнко оприлюднив фото арсенала терориста

У тему постановок варто згадати, як у грудні 2018 року, в присутності міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на казенному науково-виробничому об’єднанні «Форт» МВС України, урочисто запустили лінію з виробництва набоїв калібрів 9х18-мм Makarov та 9х19-мм Luger. Проте вже цього року виявилось, що це виробництво фейк, а замість сучасної виробничої лінії, було придбано застаріле, технологічно несправне та невідповідне умовам контракту обладнання, причому більшість із завезених верстатів були виготовлені ще 1920-х роках!

peredplata