Буковинець через Інтернет реалізовував підроблені водійські посвідчення

Поліцейські викрили незаконну діяльність буковинця, який через мережу Інтернет реалізовував підроблені водійські посвідчення. Порушнику загрожує обмеження волі до двох років. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

У серпні цього року інспектори сектору реагування патрульної поліції Вижницького відділення поліції на одній із вулиць районного центру зупинили неповнолітнього хлопця за порушення правил порушення дорожнього руху. В результаті перевірки документів правоохоронці виявили у кермувальника водійське посвідчення з ознаками підробки.

Під час оформлення постанови про адміністративні правопорушення, водій транспортного засобу пояснив правоохоронцям, що за 2 тисячі гривень придбав документи на одному з сайтів мережі Інтернет. У результаті проведених оперативно-розшукових дій правоохоронці встановили особу правопорушника – 19-річного місцевого жителя.

Правоохоронці з’ясували: переслідуючи мету власного незаконного збагачення, чоловік через мережу Інтернет організував реалізацію підроблених документів. Отримуючи замовлення через оголошення, буковинець продавав недійсні водійські посвідчення.

Слідчі поліції повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до буковинців, які мають намір отримати посвідчення водія, звертатися у сертифіковані сервісні центри МВС України та автошколи, де проходить тримісячна підготовка водіїв різних категорій. Правоохоронці наголошують: відповідні документи не можуть реалізуватися через соціальні мережі Інтернету.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 
 

peredplata