Буковинцю загрожує до двох років тюрми за підробку техпасторта

Поліцейські викрили чоловіка, який підробив свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Порушнику загрожує обмеження волі до двох років.

У жовтні цього року інспектори Управління патрульної в Чернівецькій області поліції на одній із вулиць міста Глибока зупинили водія автомобіля «MERCEDES» за порушення правил порушення дорожнього руху. Під час оформлення постанови про адміністративне правопорушення правоохоронці виявили у кермувальника документи на автомобіль з ознаками підробки.

Для з’ясування обставин інциденту на місце події виїхала слідчо-оперативна група Глибоцького відділення поліції, яка встановила, що інформація про автомобіль у свідоцтві про реєстрацію не збігається із даними він-коду у базі. Отримавши ухвалу суду про арешт легковика, правоохоронці вилучили його та помістили на майданчику тимчасового тримання.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, 30-річний водій придбав авто «MERCEDES» без відповідних документів. У подальшому чоловік замовив та купив через мережу Інтернет чистий бланк свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Чоловік за допомогою спеціальної техніки самотужки роздрукував підроблені документи.

Правоохоронці зібрали достатню кількість доказів у вчиненні буковинцем кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Дізнавачі поліції передали обвинувальний акт до Глибоцького районного суду для розгляду.

 

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata