На Буковині розпочалася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

З нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» буковинські поліцейські розпочали інформаційну кампанію, щоб привернути увагу суспільства до проблеми домашнього насильства, торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми.

 

«Наша мета – донести до кожного громадянина, що насильницькі дії є неприпустимими. Кожен повинен знати, що робити й куди звертатися, якщо став жертвою або свідком фізичного, психологічного чи будь-якого іншого виду насильства», – зазначив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

Співробітники поліції спільно з представниками інших служб і відомств, які протидіють домашньому насильству, підготували низку тематичних інформаційних матеріалів, щоб сформувати в населення нетерпиме ставлення до насильства.

Загалом від початку 2020 року поліцейські зареєстрували на території Чернівецької області майже 4 тисячі звернень щодо проявів домашнього насильства. За 3625 випадками правоохоронці склали на порушників адміністративні протоколи, ще за 88 – розпочали кримінальні провадження.

Втім, лише 10-15% жертв насильства звертаються по допомогу. Решта – залишаються зі своєю проблемою наодинці. Саме тому поліцейські закликають громадян не замовчувати факти насильницьких дій, проявів торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми та гендерного насильства.

Співробітники поліції наголошують: якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства – звертайтеся по допомогу, захист і підтримку за номером спецлінії «102».

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata