Чернівчанина, який неодноразово грабував мешканців міста засуджено до 5 років тюрми

Чернівецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 36-річного мешканця м.Чернівці за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190, ч.2 ст.185 та ч.2 ст.186 КК України (шахрайство, вчинене повторно, крадіжка, вчинена повторно, та грабіж,вчинений повторно) – Чернівецька місцева прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що неодноразово судимий за корисливі злочини мешканець Чернівців, належних висновків для себе не зробив та у період не знятої та не погашеної судимості вчинив ряд умисних корисливих злочинів. 

Так, у серпні минулого року, переслідуючи мету особистого збагачення, обвинувачений, під приводом зателефонувати, заволодів мобільним телефоном потерпілого вартістю майже 4,5 тис грн, а у жовтні – перебуваючи за місцем проживання потерпілої, викрав належний їй мобільний телефон, спричинивши своїми умисними протиправними діями матеріальної шкоди потерпілим на загальну суму понад 6 тис грн.

Крім того, у листопаді 2020 року, перебуваючи по вулиці Руській у Чернівцях, обвинувачений пограбував 21-річну чернівчанку, вирвавши з рук належний їй мобільний телефон марки «Iphone 7», після чого з місця вчинення злочину втік, а викраденим розпорядився на власний розсуд.

У ході судового розгляду обвинувачений свою вину у скоєному визнав повністю, підтвердив усі обставини вчинення ним злочинів, частково відшкодував потерпілим спричинену ним матеріальну шкоду. 

Вироком Першотравневого суду м.Чернівці обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі.

 Вирок суду ще не набрав законної сили.

 

 

peredplata