Чернівчанину, який застрелив чоловіка посеред білого дня, загрожує 15 років тюрми

У липні минулого року, перебуваючи на одній із вулиць обласного центру, зловмисник смертельно травмував місцевого жителя із незареєстрованої вогнепальної зброї. Правоохоронці зібрали докази причетності чоловіка до умисного заподіяння смерті іншій людині та незаконного поводження зі зброєю і скерували до суду обвинувальний акт. Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі. Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

У процесі досудового розслідування слідчі ГУНП в Чернівецькій області з’ясували, що у 54-річного буковинця були тривалі неприязні взаємини з 58-річним чернівчанином.

Увечері 18 липня, маючи з собою заздалегідь підготовлений пістолет, зловмисник зустрів свого опонента на вулиці та декілька разів вистрілив у нього. За висновками судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала внаслідок проникаючого вогнепального поранення голови.

Того ж дня поліцейські затримали нападника та вилучили у нього знаряддя злочину. Відповідно до висновку судово-балістичної експертизи, пістолет є гладкоствольною вогнепальною зброєю зі змінами в конструкції ствола. Порушник зберігав його без передбаченого чинним законодавством дозволу.

За результатами досудового розслідування та на підставі зібраної доказової бази слідчі обласного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури склали обвинувальний акт і скерували його до суду для розгляду. Зловмиснику інкримінують скоєння кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

 

 

peredplata