На Кельменеччині місцевий житель замість лиса, вполював дикого кабана

На Кельменеччині місцевий житель, попри завершення сезону полювання, застрелив дике порося. Подія сталася неподалік села Ленківці в мисливських угіддях Кельменецького місцевої організації Українського товариства мисливців та рибалок. Там лиси завдають шкоди господарствам місцевих жителів. Тому, з метою відстрілу «рудих крадіїв», єгер Олексій Кацап організував мисливців на пошуки хижаків.

Як повідомляє пресслужба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, під час облави один з мисливців, замість лиса, вполював дикого кабана, що заборонено законом. Дізнавшись про браконьєрство, єгер відразу повідомив правоохоронців. Працівники поліції, вивчивши та задокументувавши всі обставини справи, порушили кримінальне провадження за статтею 248 Кримінального кодексу України «Незаконне полювання».

Вага неправомірно впольованої тварини – близько 80 кілограмів. Наразі підраховують суму завданих збитків.

Також на Кельменеччині працівники державної лісової охорони виявили неподалік імпровізованого підгодівельного майданчика для диких тварин фотопастку. Прилад віддаленого спостереження та фільмування, оснащений датчиками руху, браконьєри розмістили в лісі, ймовірно, для того, щоб  спостерігати за дичиною і вполювати її. Фотопастку лісівники вилучили.

Загалом із початку року працівники державної лісової охорони виявили та задокументували 10 порушень правил полювання в мисливських угіддях Буковини. Всіх порушників притягнули до відповідальності.

peredplata