На кордоні іноземець запропонував прикордоннику хабар аби уникнути проходження карантинних обмежень

На кордоні іноземець відмовився проходити карантинні обмеження та встановити мобільний додаток «Дій вдома», натомість аби уникнути таких формальностей запропонував прикордоннику хабар.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

Громадянина Молдови, який спробував дати хабар прикордоннику, затримали вчора, 1 березня, в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Мамалига», що на Буковині.

Під час проходження паспортного контролю чоловік надав військовослужбовцю Чернівецького прикордонного загону документ для перетину державного кордону. Однак, ПЛР-тесту у чоловіка не було.

Аби уникнути чотирнадцяти денної обсервації на території України та не встановлювати додаток «Дій вдома», 25-річний іноземець запропонував прикордоннику хабар у розмірі 30 євро.

Даного громадянина було запрошено до службового приміщення з метою з’ясування обставин та проінформовано співробітників МВС щодо факту спроби дачі хабара.

Нагадаємо, що це вже другий такий випадок за останні кілька тижнів, коли прикордонника намагаються втягнути в протиправну діяльність, аби уникнути обмежувальних заходів пов’язаних із недопущенням поширенню гострої респіраторної інфекції – COVID-19.

 

 

 

peredplata