На території ДП «Герцаївськедержспецлісництво АПК» незаконно вирубали дерев майже на мільйон гривень

Державною екологічною інспекцією Карпатського округу в квітні 2021 року здійснено позапланову перевірку по фактах незаконної вирубки дерев на території ДП «Герцаївськедержспецлісництво АПК».

За результатами проведеного заходу державного нагляду (контролю) за  дотриманням вимог природоохоронного законодавства, спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ встановлено факт незаконної порубки 87  сироростучих та сухостійних дерев породи дуб, ясен, клен, граб, липа, яка здійснена працівниками ДП «Герцаївськедержспецлісництво АПК» протягом 2020 року.

Крім цього, в ході перевірки на території ДП «Герцаївськедержспецлісництво АПК»  виявлено незаконну порубку 5 дерев породи дуб та граб, яка скоєна невідомими особами в період 2019-2021 років.

У відповідності постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року №665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди заподіяної лісу» Інспекцією підраховано шкоду за незаконну порубку лісу на загальну суму 871,417 тис.грн. Підготовлено та виставлено претензію ДП «Герцаївськедержспецлісництво АПК»на добровільне відшкодування заподіяної шкоди.

        Поряд з цим враховуючи, що виявлені порушення містять ознаки кримінального правопорушення матеріали перевірки передано в Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

peredplata