Чернівчанин викрав припаркований мотоцикл

У ніч з 17 на 18 травня цього року до поліції звернувся 21-річний чернівчанин і повідомив про те, що невідома особа незаконно заволоділа його мотоциклом «Spark», який був припаркований на розі вулиць Кобилянської та Вірменської. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Порушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Для з’ясування обставин злочину та розшуку транспортного засобу за вказаною адресою виїхали слідчо-оперативна група та група реагування патрульної поліції Чернівецького районного управління поліції.

Оперативники Управління карного розшуку обласного управління поліції спільно з колегами з Чернівецького райуправління поліції переглянули відео з камер спостереження із закладів поблизу місця, де був скоєний злочин та завдяки цим записам встановили, де після викрадення порушник залишив мотоцикл. Це був гараж його батька по одній із центральних вулиць Чернівців. Чоловік вночі попросив тата відкрити приміщення та ненадовго залишити транспортний засіб, який начебто належить його другові.

Поліцейські оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився 36-річний житель Чернівців. Зі слів чоловіка, він того вечора перебував у стані алкогольного спяніння та повертався додому пішки. Побачивши припаркований мотоцикл, вирішив скористатися ним.

За вказаним фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання повідомлення порушнику про підозру.

Проводиться досудове розслідування.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

peredplata