У Чернівцях затримали підприємця за незаконний видобуток гравію з річки Прут

Приватний підприємець екскаватором здійснював забір піщано-гравійної сировини на березі річки Прут і завантажував її на самоскиди. Співробітники Чернівецького районного управління поліції задокументували правопорушення, вилучили техніку та проводять наразі досудове розслідування. За скоєння злочину проти довкілля винним особам загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це інформує відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 9 червня, поблизу вулиці Січових Стрільців співробітники Чернівецького районного управління поліції викрили факт незаконного видобування та перевезення піщано-гравійної суміші. На березі річки Прут правоохоронці виявили екскаватор, що здійснював забір сировини, та три вантажних автомобілі для її перевезення.

Поліцейські з’ясували, що до кримінального правопорушення причетний 53-річний підприємець із Чернівців та його працівники. Співробітники поліції вилучили у порушників транспорт, залучений до незаконної діяльності.

За цим фактом слідчі Чернівецького райуправління поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до частини 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Для визначення суми завданих збитків поліцейські залучили експертів.

 

 

peredplata