Проходив повз та вирішив пограбувати: у Чернівцях затримали нетверезого злочинця

Вчора ввечері, 14 червня, до поліції звернулася мешканка вулиці Рокитнянської із заявою про те, що незнайомець незаконно увійшов до помешкання та, нанісши тілесні ушкодження її чоловіку, намагався викрасти з його рук мобільний телефон. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Прибувши одразу на місце події, слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції з’ясувала, що  59-річний чоловік проходив повз помешкання приватного сектору Чернівців. Перебуваючи у  стані алкогольного сп’яніння, чернівчанин біля будинку розбив пусту пляшку від алкоголю об бордюр та, розбивши нею вхідні двері, проник до помешкання подружжя. Правопорушник намагався відкрито заволодіти мобільним телефоном 50-річного господаря, який пручався при цьому та отримав незначні подряпини тіла від скла.

Ставши свідком інциденту, дружина потерпілого викликала поліцейських та бригаду швидкої медичної допомоги.

За вказаними фактами слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 15 (Замах на злочин) та частиною 3 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі перевіряється інформація про вчинення затриманим інших кримінальних правопорушень та вирішується питання повідомлення йому про підозру і обрання запобіжного заходу.

Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

 

peredplata