У Чернівцях слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт членам організованої злочинної групи, яка займалася гральним бізнесом.

Створивши на території області мережу інтерактивних клубів, зловмисники підпільно надавали буковинцям доступ до віртуальних казино. Протягом 10 місяців поліцейські проводили досудове розслідування протиправної діяльності угруповання. Правоохоронці встановили його організатора та всіх учасників, з’ясували функції кожного з них, розташування гральних закладів, провели приблизно 40 обшуків і зібрали необхідні докази злочинних дій.

Мережу нелегальних гральних закладів викрили співробітники обласного управління Нацполіції, Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НПУ та обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що гральні заклади працювали переважно вночі. Адміністратори закладів окремо повідомляли постійним відвідувачам про дату і час роботи.

Організатором підпільного бізнесу виступив 37-річний чернівчанин у змові ще з чотирма буковинцями. Кожен зі спільників виконував певні функції за відповідав за свій напрям роботи. Крім цього, для функціонування гральних закладів зловмисники залучили приблизно 20 операторів.

За результатами досудового розслідування співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області склали обвинувальний акт і скерували його для розгляду до Шевченківського районного суду міста Чернівці.

Члени організованої злочинної групи обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та частиною 2 статті 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/novini/u-chernivczyax-slidchi-policziji-skeruvali-do-sudu-obvinuvalnij-akt-chlenam-organizovanoji-zlochinnoji-grupi-yaka-zajmalasya-gralnim-biznesom/

peredplata