Голову Чернівецької обласної ради профспілок та його спільника взяли “на гарячому”

30 тис грн за надання в оренду дитячого оздоровчого табору – викрито голову Чернівецької обласної ради профспілок та його спільника – Чернівецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру голові Чернівецької обласної ради профспілок та його спільнику, – теж керівнику однієї з професійних спілок області, в одержанні неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, голови профспілкових організацій налагодили злочинну схему одержання від суб’єктів господарювання неправомірної вигоди. У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано факт одержання посадовцями від підприємця 30 тисяч гривень за надання в короткострокову оренду дитячого оздоровчого табору, що перебуває у віданні одного з підконтрольних їм споживчих товариств.

Слідчі дії тривають.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Викрито правопорушення прокурорами спільно з Головним Управлінням Нацполіції в Чернівецькій області та Управлінням стратегічних розслідувань в Чернівецькій області  ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata