Буковинські поліцейські вилучили з незаконного обігу лісодеревину на суму понад пів мільйона гривень

Упродовж доби правоохоронці викрили три порушення в лісовій галузі. Зокрема, співробітники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави обласного управління Нацполіції та відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького райуправління поліції задокументували два незаконні перевезення лісодеревини, а також зберігання деревини без необхідних документів про її походження. За цими фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження.

Так, під час проведення оперативно-профілактичних заходів для попередження, викриття та припинення злочинів у сфері захисту довкілля співробітники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернівецькій області викрили незаконне зберігання лісодеревини.

У селищі Красноїльськ на території одного з деревообробних підприємств поліцейські виявили 134 колоди дерев різних порід і сортів без чіпів електронного обліку деревини. Також не було необхідних документів, що підтверджують законність походження лісодеревини.

У цьому ж селищі правоохоронці викрили протиправні дії 37-річного місцевого жителя. Чоловік перевозив вантажівкою «IVECO» 23 колоди ділової деревини бука із супровідними документами, які мали ознаки підробки.

 

Ще одне незаконне перевезення лісу задокументували співробітники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції під час профілактичного відпрацювання села Спаська. Там на одній із вулиць поліцейські зупинили автомобіль «ГАЗ-53» під керуванням 44-річного жителя села Михальча, який перевозив 5 метрів кубічних деревини ясеня без відповідних документів про походження вантажу.

Правоохоронці вилучили у порушників транспортні засоби та деревину.

Слідчі поліції внесли відомості про викриті правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

 

peredplata