На Буковині засуджено до 10 років тюрми, трьох чоловіків за викрадення людини

Викрадення людини та вимагання 10 тис доларів  США – на Буковині трьох осіб засуджено до позбавлення волі

Про це інформує Чернівецька обласна прокуратура.

Чернівецька обласна прокуратура підтримала обвинувачення стосовно трьох членів злочинної групи за фактами викрадення людини, вимагання, незаконного заволодіння транспортним засобом (ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 289 КК України). Крім цього, один з учасників групи обвинувачуються також у відкритому викраденні чужого майна (ч. 1 ст. 186 КК України). Вироком Садгірського районного суду м. Чернівці їх засуджено до 7 та 8 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що наприкінці лютого 2019 року троє жителів Києва, діючи за попередньою змовою, викрали 43-річного підприємця з Чернівців, заволодівши його транспортним засобом. Зазначені особи погрожували зброєю, застосовували відносно потерпілого фізичну силу та вимагали 10 тис. доларів США. Усвідомлюючи реальність погроз, чоловік зателефонував знайомому та попросив передати ці кошти. Правоохоронці затримали вказаних громадян в Кам’янці-Подільському.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області.

Фото з відкритих джерел

peredplata