На Буковині СБУ затримала на хабарі патрульного: вимагав гроші і створював штучні перешкоди для бізнесменів 

На Буковині СБУ затримала на хабарі патрульного: вимагав гроші і створював штучні перешкоди для чесних бізнесменів 

 

Служба безпеки України викрила на хабарі патрульного поліцейського в Чернівецькій області.

 

Оперативники спецслужби встановили, що патрульний вимагав неправомірну вигоду від місцевого приватного підприємця, який займається перевезенням будівельних матеріалів. За «винагороду» в майже 9 000 грн правопорушник обіцяв гарантувати безперешкодне перевезення гравійно-піщаної суміші. При чому сам потерпілий нічого не порушував і займався законною діяльністю.

 

Правоохоронці затримали патрульного під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 6 000 грн на дорозі поблизу села Недобоївці Дністровського району.

 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та обрання йому міри запобіжного заходу.

 

Триває досудове слідство, перевіряються інші можливі факти корупційних дій патрульного та імовірної причетності до протиправних дій інших осіб.

 

Операція із викриття проводилася спільно з Чернівецьким УВБ ДВБ Нацполіції, територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницьку, за сприяння керівництва УПП в Чернівецькій області, Департаменту патрульної поліції України та за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Джерело :пресслужба СБУ в Чернівецькій області

peredplata