Буковинцю, який пропонував хабаря патрульному, загрожує до 4 років тюрми

Учора ввечері 28 грудня у селищі Кельменці місцевий житель намагався уникнути відповідальності за порушення Правил дорожнього руху та запропонував гроші співробітникам поліції. Правоохоронці відмовилися від коштів та зафіксували протиправні дії водія. За скоєне йому загрожує до чотирьох років обмеження волі.

Унаслідок патрулювання території обслуговування співробітники сектору  реагування Дністровського районного відділу поліції у селищі Кельменці помітили автомобіль «Honda» на іноземній реєстрації, у якого були технічні несправності (не працювали зовнішні світлові прилади). Правоохоронці зупинили автомобіль та під час перевірки документів у водія виявили відсутність полісу страхування автоцивілки.

Поліцейські склали на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час оформлення цього протоколу 30-річний кермувальник запропонував патрульним гроші, щоб уникнути  адміністративної відповідальності. Відтак – водій поставив кошти на заднє сидіння службового автомобіля поліцейських.

Протиправні дії порушника зафіксувала слідчо-оперативна група Дністровського районного відділу поліції.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata