До двох років обмеження волі загрожує чернівчанину за виготовлення та використання фальшивого сертифіката про вакцинацію

Під час перетину державного кордону у міжнародному пункті пропуску «Порубне» житель Чернівців пред’явив підроблений сертифікат про вакцинацію для уникнення обсервації та самоізоляції. За цим фактом поліцейські провели досудове розслідування та з’ясували обставини правопорушення.

Зокрема, кіберполіцейські спільно з працівниками відділення поліції №4 (м. Герца) Чернівецького райуправління поліції встановили, що 34-річний чернівчанин виготовив міжнародне свідоцтво про вакцинацію за допомогою домашньої комп’ютерної техніки. До підробленого документа на своє ім’я порушник вніс неправдиві відомості щодо вакцинації.

Співробітники поліції повідомили чоловіку про підозру у скоєнні кримінального проступку, передбаченого частинами 1 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Також поліцейські скерували до суду обвинувальний акт.

Кіберполіція попереджає всіх громадян: за придбання та використання підроблених документів про COVID-безпечність, а також за їх виготовлення передбачена відповідальність відповідно до статті 358 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata