Колишньому посадовцю Чернівецької ОДА повідомлено про підозру в одержанні 600 тис грн хабара у складі ОЗГ

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури колишнього заступника начальника управління Чернівецької ОДА та його спільників повідомлено про зміну підозри. На підставі додатково зібраних доказів слідство вважає, що вказані особи у складі організованої злочинної групи одержали неправомірну вигоду, склали та видали завідомо неправдиві офіційні документи та вчинили закінчений замах на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1 КК України).

Встановлено, що колишній заступник начальника одного з управлінь Чернівецької ОДА вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду «відкат» в розмірі 6% від суми виконаних у 2020 році будівельних робіт за можливість подальшого укладення договорів підряду. Щоб унеможливити викриття своєї злочинної діяльності посадовець створив організовану групу до якої залучив службову особу Служби автомобільних доріг в області та двох керівників суб’єктів господарювання. Неправомірну вигоду учасники ОЗГ одержали у безготівковій формі на рахунок підконтрольного товариства.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБ України у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata