Взяв без дозволу дідуся авто покататись: хлопцю загрожує 5 років тюрми

16 січня до поліції звернувся 76-річний житель селища Берегомет та повідомив, що вранці невідома особа заволоділа його транспортним засобом «ВАЗ-2107», який був припаркований на території домогосподарства. Правоохоронці встановили особу зловмисника. Правопорушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 

Співробітники Вижницького районного відділу поліції здійснили низку оперативно-розшукових заходів та впродовж декількох годин зупинили вказаний легковик, під керуванням 17-річного жителя села Мигове.

Поліцейські  встановили, що юнак прийшов до свого дідуся та без його дозволу виштовхав автомобіль з подвір’я. Відтак за допомогою замикання автомобільних дротів запустив двигун та поїхав кататися. Працівники поліції затримали хлопця відповідно до статті 208 Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та вилучили в нього транспортний засіб.

Крім цього, співробітники групи реагування Вижницького районного відділу поліції склали на зловмисника протоколи про адміністративні правопорушення передбачені частиною 2 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції повідомили про підозру буковинцю у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata