У Чернівцях затримали псевдомінера торгового центру

Окрім цього, правоохоронці встановлюють осіб, які повідомили про небезпеку вибуху в торговому центрі. За неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян зловмисникам загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
Так, у ніч з 20 на 21 січня на спецлінію «102» надійшло анонімне повідомлення про замінування одного із цілодобових магазинів у центрі Чернівців. Для перевірки отриманої інформації за вказаною адресою виїхали співробітники вибухотехнічної та кінологічної служб ГУНП, слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції, патрульні поліцейські, рятувальники, медики та відповідні аварійні служби.
Після евакуації персоналу та відвідувачів магазину, правоохоронці оглянули приміщення і прилеглу територію. Будь-яких підозрілих чи вибухонебезпечних предметів поліцейські не виявили. Вже невдовзі співробітники поліції встановили та розшукали заявника – 18-річного чернівчанина. Як пояснив хлопець, він надав неправдиве повідомлення до поліції, щоб побачити як працюють правоохоронці.
Поліцейські затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.
Окрім цього, співробітники поліції встановлюють осіб, які неправдиво повідомили про замінування одного з чернівецьких торгових центрів. Для обстеження будівлі та прилеглої території поліцейські евакуювали приблизно 400 громадян. за результатами проведеної перевірки інформація про загрозу вибуху не підтвердилася.
За вказаними фактами слідчі Чернівецького районного управління поліції проводять досудові розслідування в кримінальних провадженнях, кваліфікованих за ознаками частини 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.
Поліцейські наголошують: відповідно до чинного законодавства, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років.
Якщо ж завідомо неправдиве повідомлення стосується критично важливих об’єктів інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно – такі дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.
 
Відео за посиланням  https://bit.ly/33BuinD
 

peredplata