У Чернівцях на ринку чоловік продавав побутову хімію під виглядом відомих світових брендів

Незаконне використання знаків для товарів та послуг – судитимуть  буковинця

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Чернівецька обласна прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який незаконно використовував найменування торговельних марок для продажу побутової хімії (ч. 1 ст. 229 КК України).

За даними слідства, 37-річний житель Чернівецького району не маючи дистрибуційного договору та дозволу (ліцензії) на використання торговельних марок, реалізовував побутову хімію надаючи вказаній продукції вигляду відомих світових брендів.Чоловік закуповував пральний порошок та засіб для миття посуду невідомого походження, наносив на упакування необхідні словесні та зображувальні позначення та реалізовував вказану продукцію.

За результатами санкціонованих обшуків у торговельному контейнері, де він здійснював діяльність з продажу мийних засобів, виявлено та вилучено 110 ємностей прального порошку об’ємом понад 5 л кожна.

Сума завданої власнику торгових знаків шкоди сягає майже 100 тис. грн.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

peredplata