Як вибрати нову зарядку для ноутбука? Які рішення існують?

Доступні за посиланням https://www.aks.ua/uk/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/ адаптери живлення для лептопів представлені в різних версіях:

  • оригінал;
  • аналоги;
  • універсальні БП.

Найпростіша і найбезпечніша версія — це фірмовий зарядний блок, що відповідає вашій моделі ноутбука. Якщо зупинилися на цьому рішенні, то отримайте впевненість у повній сумісності комп’ютера та зарядки, як за вихідними параметрами струму, так і роз’ємами підключення. Однак таке рішення не позбавлене недоліків. Справа в тому, що новий оригінальний аксесуар дещо дорожчий за аналоги або універсальні виконання. Таке рішення часто не має сенсу, особливо коли йдеться про старі моделі комп’ютерів.

Які параметри врахувати під час вибору БП?

Коли йдеться про вибір неоригінального адаптера живлення, то користувач має звернути увагу на кілька основних параметрів перед покупкою:

  • значення номінальної напруги (вольти);
  • сила вихідного струму (ампери);
  • параметри потужності (вати);
  • конфігурація конектора підключення.

Якщо цього не зробити, то існує ризик купівлі несумісного блоку живлення, тобто марної витрати грошей.

Напруга блоку живлення для лептопа

У цьому випадку ключем до успіху є повна відповідність зарядного пристрою за напругою. Знайти цей параметр можна на корпусі зарядного пристрою у графі “output”. Не допускається використання вихідних значень, відмінних від зазначених виробником. Знайти цю інформацію можна на корпусі ноутбука або офіційному сайті заводу виробника.

Сила струму – це?

Як правило, силою струму називають обсяг електричної енергії, що переноситься за одиницю часу. Сила струму має прямий вплив на значення потужності зарядки. Деякі користувачі запитують, чи можна використовувати потужнішу версію блоку живлення. Це допустимо, але не дасть помітного приросту продуктивності. Надлишок струму не вплине на швидкість заряджання акумулятора або прискорення системи.

А як щодо універсального блоку живлення?

Універсальні версії адаптерів – це рішення, яке стає все більш поширеним серед виробників портативного обладнання. Універсальний аксесуар може мати автоматичне або ручне регулювання значення напруги, необхідного для роботи того чи іншого ноутбука. Крім того, такі адаптери мають перехідники, що дозволяють адаптувати заряджання до конкретної марки лептопа.

peredplata