В середньому буковинець спожив минулого року 43 кг м\”яса

У 2012р. середній житель області спожив 43 кг м’яса та м’ясопродуктів, 244 кг молока та молочних продуктів, 304 яйця, 119 кг хлібних продуктів, 169 кг овочів, 151 кг картоплі, 55 кг плодів, ягід та винограду, 37 кг цукру, 13 кг олії, 11 кг риби.

Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання всіх продуктів (крім молока, молочних продуктів та картоплі). Зокрема, в середньому одним буковинцем спожито яєць та овочів в 1,7 раза більше, ніж у 2000р., м’ясних продуктів та риби – в 1,6 раза, олії – у 1,5 раза.

Однак, порівнюючи з 90-ми роками, рівень споживання молочних продуктів та фруктів менший на третину, м’яса та м’ясних продуктів, цукру та хлібних продуктів – на 18–28%.

Як свідчить статистика, житель нашої області вживає більше молочних продуктів, хліба, картоплі, овочів та фруктів, ніж в середньому в країні. Однак, що стосується споживання м’яса, риби та яєць, то тут буковинці дещо відстають.
Важливим фактором, який позначається на показниках споживання продуктів харчування, є рівень цін. У 2012р. індекс споживчих цін на продукти харчування в області становив 96,1% (у 2011р. – 98,5%).

Про це повідомив заступник начальника головного управління статистики В.С.Дронь.

peredplata