Чергова поразка Путіна!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

– Американські системи ППО здатні збивати гіперзвукові ракети “Кінжал”…
Гіперзвукова ракета “Кінжал”, одна із п’яти видів “вундервафен”, які президент РФ Володимир Путін презентував у 2018 році, виявилася вразливою для американських систем ППО.
Гордість держпрограми озброєнь, на яку уряд витратив 20 трильйонів рублів за останні 10 років, ракету було збито при нічній атаці території України 4 травня. Про це повідомили у командуванні ЗСУ, після чого інформацію підтвердило високопоставлене джерело CNN у Вашингтоні.
За його словами, для перехоплення ракети були задіяні розроблені ще у 1970-х комплекси Patriot, які Україна отримала у квітні з Німеччини та Нідерландів.
Розповідаючи про “Кінжал”, Путін стверджував, що ракета “не має аналогів у світі” та “гарантовано долає існуючі та перспективні системи ППО та ПРО”. Але перехоплення “Кінжала” показало, що Patriot здатний вражати не лише балістичні, а й ракети повітряного базування, що раніше вважалося лише теоретичною можливістю, каже джерело CNN.
Збитий “Кінжал”, який здатний літати в 10 разів швидше за швидкість звуку і нести боєголовку вагою до півтонни, породив жваве обговорення в Пентагоні, підкреслює він: раніше, запускаючи ці ракети, Росія була впевнена, що цілі будуть вражені. Але тепер ці розрахунки зламані, каже джерело.
Коментуючи постачання західної зброї, Путін висловлював упевненість, що його гіперзвукові ракети “клацають” Patriot, про які Київ просив союзників з початку війни. Те, що сталося, — це “ляпас Росії”, заявив у суботу офіційний представник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.
Росія стверджувала, що Patriot — це “застарілі американські системи, а російська зброя найкраща у світі”, але тепер зрозуміло, що американські ППО працюють і проти гіперзвукових ракет, сказав він.

peredplata