«Чернівцітеплокомуненерго» заборгувало понад 86 млн грн за доставку газу

Станом на початок жовтня, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, заборгованість теплопостачальної компанії міста Чернівці за розподіл газу зросла майже вдвічі. Якщо в жовтні 2022 року комунальне підприємство боргувало 44,6 млн грн, то цьогоріч заборгованість сягнула 86,1 млн грн. Така тенденція порушує фінансову стабільність роботи АТ «Чернівцігаз» та стан розрахунків між учасниками ринку.

Напередодні опалювального періоду заборгованість «Чернівцітеплокомуненерго» ставить під загрозу не лише сам його початок для підприємства, як виробника тепла, а й підготовку газових мереж краю до найбільшого сезонного навантаження.

«Наразі одне теплопостачальне підприємство за надані послуги заборгувало більше, ніж все населення в Чернівецькій області. Тому ми вкотре інформуємо місцеві органи влади, підприємство ТКЕ, регулятора, громаду про ситуацію. Оскільки наявна заборгованість досягла свого піку та загрожує своєчасному початку опалювального сезону, що неминуче призведе до соціальної напруги, – зазначає комерційний директор АТ «Чернівцігаз» Дмитро Голубченко.

Адже саме зараз завершуються планові роботи з модернізації газових мереж, встановлення газорегулюючого обладнання, заміни аварійних ділянок газопроводів Чернівців та в населених пунктах області. Ці заходи спрямовані на забезпечення стабільної доставки газу впродовж нового опалювального сезону до домоволодінь й підприємств Буковини.

Через системні неплатежі з боку тепловиків, газорозподільна компанія може відчувати проблеми й з виплатою заробітних плат працівникам, які зараз активно наповнюють як державний, так і місцевий бюджети. Так, за дев’ять місяців лише до бюджету м. Чернівці, компанія сплатила 64,8 млн грн.

Звертаємося до наших клієнтів та клієнтів «Чернівцітеплокомуненерго», з проханням розрахуватися за надані послуги, щоб підприємства могли здійснити розрахунки з учасниками ринку та виконувати покладені на них функції, а саме забезпечувати безперебійне надання послуг в новому опалювальному сезоні.

 

ДОВІДКА

Акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. АТ «Чернівцігаз» обслуговує 8 854 км газопроводів. У 2022 році підприємство протранспортувало близько 285 млн м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та близько 3 тисяч підприємств, установ і організацій. АТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб.

 

 

 

peredplata