Дрони атакували підприємства в Татарстані: там збирали “Шахеди”

Влада суб’єкта РФ республіки Татарстан заявила про атаку дронів на підприємства в Єлабузі та Нижньокамську, внаслідок чого стався вибух і є постраждалі, раніше повідомляли, що в Єлабузі збирають “Шахеди”.

Джереловлада Татарстану, російські ЗМІ та російські Telegram-канали

Дослівно влада Татарстану: “Сьогодні вранці на підприємства Татарстану в Єлабузі та Нижньокамську було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів. Серйозних руйнувань немає, технологічний процес підприємств не порушений. У Єлабузі, на жаль, є постраждалі внаслідок руйнування приміщення. Їм надається вся необхідна допомога”.

Деталі: Повідомляється, що всі служби перебувають у підвищеній готовності.

У російських Telegram-каналах з’явилося відео одного з ударів.

На ролику видно, як дрон врізається в будівлю, внаслідок чого стається великий вибух, люди на передньому плані від переляку падають на землю. 

За даними телеграм-каналу Baza, йдеться про п’ятьох постраждалих.

Зазначають, що в Єлабузі пошкоджень зазнав комплекс хостелів, який побудували для працівників особливої економічної зони (ОЕЗ) і студентів місцевого коледжу “Алабуга Політех” у 2022 році.

Влітку 2023 року повідомлялося, що кілька сотень студентів коледжу “Алабуга Політех” (Татарстан) залучили до збирання іранських дронів Shahed.

Єлабуга розташована за 1500 км від кордону України.

peredplata