Дрони атакували підприємства в Татарстані: там збирали “Шахеди”

Влада суб’єкта РФ республіки Татарстан заявила про атаку дронів на підприємства в Єлабузі та Нижньокамську, внаслідок чого стався вибух і є постраждалі, раніше повідомляли, що в Єлабузі збирають “Шахеди”.

Джереловлада Татарстану, російські ЗМІ та російські Telegram-канали

Дослівно влада Татарстану: “Сьогодні вранці на підприємства Татарстану в Єлабузі та Нижньокамську було здійснено атаку безпілотних літальних апаратів. Серйозних руйнувань немає, технологічний процес підприємств не порушений. У Єлабузі, на жаль, є постраждалі внаслідок руйнування приміщення. Їм надається вся необхідна допомога”.

Деталі: Повідомляється, що всі служби перебувають у підвищеній готовності.

У російських Telegram-каналах з’явилося відео одного з ударів.

На ролику видно, як дрон врізається в будівлю, внаслідок чого стається великий вибух, люди на передньому плані від переляку падають на землю. 

За даними телеграм-каналу Baza, йдеться про п’ятьох постраждалих.

Зазначають, що в Єлабузі пошкоджень зазнав комплекс хостелів, який побудували для працівників особливої економічної зони (ОЕЗ) і студентів місцевого коледжу “Алабуга Політех” у 2022 році.

Влітку 2023 року повідомлялося, що кілька сотень студентів коледжу “Алабуга Політех” (Татарстан) залучили до збирання іранських дронів Shahed.

Єлабуга розташована за 1500 км від кордону України.

peredplata

Залишити відповідь