“Україні не обов’язково вступати до НАТО для досягнення миру,”- Джо Байден

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Україна не один раз переживала ситуацію, коли ії громадяни опинялись в глухому куті, коли в Україні відбувались вибори без вибору і доводилось обирати з найгіршого менше зло. Перед подібною дилемою незабаром постануть і громадяни США. Пристарілий, 80 літній з темними сторінками в біографії Дональд Трамп і ще старший з дуже кволим здоров`ям Джо Байден. І не лише фізичним…
Сьогодні Джо Байден знову у інтерв`ю виданню ТІМЕ наплів купу арештантів і заявив, що Україні не обов’язково вступати до НАТО для досягнення миру. Для досягнення тимчасового миру – можливо й так. А от для довготривалого миру і стабільності в регіоні, та для стримування російської агресії без членства України в НАТО – ніяк. Це що, Джо Байден знову скористався шпаргалками Джейка Саллівана? Відчyвається його стиль надбаний ще у Кондолізи Райс. Вона також не сприймала Україну, як самостійний суб`єкт міжнародної політики.
Але повернімося до “нашого” старенького дідуся Джо Байдена. Він заявив (і це невдовзі перед Bашингтонським самітом НАТО !!!) , що для досягнення миру Україні не обов’язково потрібно ставати країною-членом НАТО.
“Мир буде полягати в тому, щоб Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупує Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає НАТО, вони є частиною НАТО. Це означає, що ми маємо з ними такі ж відносини, як і з іншими країнами, куди ми постачаємо зброю, щоб вони могли захистити себе в майбутньому”, – сказав президент США.
Карколомний словесний кульбіт, ні? А далі ще “хитріше”:
“Там, в Україні, була значна корупція. Це була обставина, яка дійсно все обтяжувала”, – сказав Байден згадуючи часи, коли відвідував Україну на посадах сенатора і віцепрезидента.
Втім зараз він переконаний, що якщо Захід дозволить Україні впасти, це означатиме нестабільність для всіх країн вздовж кордону Росії, Балкан і Білорусі.
Ну, загалом, з логіки останніх висловлювань Джо Байдена хоч і не чітко, але щось та можна второпати. Він не прихильник вступу України в НАТО.

peredplata