На Буковині судитимуть двох чоловіків, які налагодили міжрегіональний канал незаконного обігу підакцизних товарів

На Буковині судитимуть двох чоловіків, які налагодили міжрегіональний канал незаконного обігу підакцизних товарів

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура.

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян, які налагодили незаконний обіг контрафактних підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України). 

За даними слідства, з метою одержання прибутку від реалізації контрафактної тютюнової продукції, чоловіки налагодили канали збуту сигарет без марок акцизного податку України. 

Встановлено, що 45-річний житель Закарпатської області, не маючи ліцензії на торгівлю підакцизними товарами та права на здійснення підприємницької діяльності, незаконно придбав з метою збуту, зберігав та транспортував з території Чернівецької області до Закарпаття цигарки без марок акцизного податку України.

Одержати прибуток від обігу незаконно виготовлених підакцизних товарів намагався і 54-річний житель Прикарпаття. Він теж незаконно придбав з метою збуту, зберігав та транспортував з території Чернівецької до Івано-Франківської області незаконно виготовлені підакцизні товари. 

Чоловіків зупинили правоохоронці на стаціонарному пості між Чернівецькою та Івано-Франківською областю. Під час огляду їх транспортних засобів виявлено та вилучено понад 6000 пачок цигарок без марок акцизного податку України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області.

peredplata