Душив ременем безпеки: на Буковині чоловік напав на працівників ТЦК

 
У Чернівецькій області чоловік, який ймовірно намагався незаконно перетнути кордон, напав на працівників центру комплектування. Під час перевезення в автомобілі він травмував військовослужбовців та намагався душити водія ременем безпеки.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласного територіального центру комплектування.

За інформацією центру, чоловіка затримали після невдалої спроби незаконно перетнути кордон та передали працівникам ТЦК. Коли чоловіка везли до центру, щоб уточнити дані військового обліку, він напав на військовослужбовців. Також спробував душити водія ременем безпеки.

На місце викликали поліцію та медиків екстреної допомоги.

“Після вчиненого чоловік намагався маніпулювати суспільною думкою, вдаючи постраждалого, та розмістив відповідне відео в соціальній мережі”, – йдеться у повідомлені ТЦК.

За інформацією центру, військові, які отримали травми, долучилися до ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення й служили у десантно-штурмових військах. Через стан здоров’я їх перевели до ТЦК.

Доповнено о 17:30: Працівник ТЦК звернувся до поліції. Відтак відомості про подію внесли до реєстру досудових розслідувань за статтею “Хуліганство”. Про це у коментарі Суспільному повідомила речниця нацполіції області Кароліна Маришева. Також призначили судово-медичну експертизу, щоб встановити ступінь тяжкості травм військовослужбовця.

Водночас чоловік, який за інформацією ТЦК напав на працівника центру, наразі до поліції не звертався.

Доповнено о 18:40: Чоловік, якого звинувачують у нападі на співробітника ТЦК, також звернувся до поліції з заявою про ймовірно незаконні дії працівників центру комплектування, повідомили нам у відділі комунікації нацполіції області.

Джерело: Суспільне

peredplata