Прощання з ректором університету (2001 – 2005 рр.) Миколою Ткачем

13 серпня в храмі Трьох Святителів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича о 9:30 розпочнеться прощання з ректором університету (2001 – 2005 рр.) Миколою Ткачем. 

Об 11:20 до 12:20 – Чин похорону, який очолюватиме протоієрей Микола Лагодич у співслужінні з духовенством нашого університету. Після відспівування — о 12:30 – траурний кортеж відправиться на Центральне кладовище (Годилів), де о 13:00 відбудеться поховання.

«Шановні рідні, друзі, учні дорогого і високошанованого всіма нами Миколи Васильовича Ткача.

Його земна втрата – це щемний біль для всіх нас. В нашій пам’яті він завжди залишиться як відомий державний діяч, видатний буковинець, знаний вчений, прекрасний організатор науки та навчального процесу, надійний товариш. Сумуємо. Царства небесного тобі дорогий Миколо Васильовичу. Нехай буковинська земля буде для тебе пухом.

Твої друзі по Чернівецькому університету: Іван Блонський, Богдан Кияк, Дмитро Корбутяк.»

Іван Блонський – доктор фізико-математичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, Інститут фізики НАН України.
Богдан Кияк – доктор економічних наук.
Дмитро Корбутяк – доктор фізико-математичних наук, професор, Інститут фізики напівпровідників ім. В.Є.Лашкарьова НАН України.

Смерть Миколи Ткача – це велика втрата для наукової спільноти України, для Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та для кожного, хто його знав. Пам’ять про видатного вченого і педагога житиме в серцях його учнів та колег.

peredplata