У Чернівцях судитимуть організатора незаконного переправлення 34 ухилянтів

Незаконне переправлення за кордон 34 чоловіків призовного віку –судитимуть організатора

 

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).  

 

За даними слідства, 24-річний харків’янин долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення осіб за кордон.

 

Обвинувачений «працював» разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Румунії, та забезпечував трансфер чоловіків до прикордоння.

 

Вартість послуг переправлення сягала від 4000 до 10000 євро з особи. Розрахунки здійснювались за попередніми домовленостями: на гаманець для криптовалюти, або безпосередньо після перетину кордону.

 

Спілкувались організатори із «замовниками послуг» через один із месенджерів, надалі обвинувачений перевозив «клієнтів» до лінії розмежування держкордону.

 

Мікроавтобус з чоловіками правоохоронці затримали за 3 км до українсько-румунського кордону, у межах села Стерче Чернівецького району Чернівецької області.

 

У вантажному відсіку транспортного засобу перебувало 34 військовозобов’язаних з 12 областей України.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБ України у Чернівецькій області та 31 прикордонного загону.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata

Залишити відповідь