У Чернівцях колишнє тролейбусне депо виставили на повторний аукціон за удвічі меншою ціною

Аукціон з продажу колишнього тролейбусного депо сьогодні не відбувся. Це повʼязано з тим, що на торги не подався жоден учасник.

Про це йдеться на сайті Національної електронної біржі.

Оскільки аукціон не відбувся, система продажів мала автоматично запустити повторні торги з вдвічі нижчою вартістю обʼєкта. Але це не зробили через арешт на обʼєкті, який повʼязаний з пожежами. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на заступницю керівника міського управління обліку, використання та приватизації майна Тетяни Пігулевської.

За її словами, наразі юристи знімають арешт на обʼєкті.

“Про ціну поки не говорили. По акту пожежі там не такі великі пошкодження”, – каже Пігулевська.

Оновлено: приміщення депо повторно виставили на аукціон

Стартова ціна обʼєкту – понад 80 мільйонів гривень. Торги проведуть 14 жовтня, йдеться на сторінці Буковинської універсальної біржі у Facebook.

“Очікуємо рекордних надходжень до бюджету”

На аукціоні планують продати 23 нежитлові будівлі та споруди площею у майже 7 тисяч квадратних метрів. Перед першим аукціоном стан приміщень визначили як задовільний й призначили стартову вартість у 160 мільйонів гривень, йдеться в умовах аукціону.

“Ми очікуємо рекордних надходжень від приватизації цього депо. Йдеться не лише про гроші, які ми отримуємо до бюджету за продаж об’єкта, а ще створення нових робочих місць та податки”, — каже заступник міського голови Євгеній Маховіков.

Оскільки на аукціоні продають саме будівлі, з майбутнім власником у міськраді укладуть договір оренди землі. Зроблять це на 5 років, опісля продовжуватимуть. Так щороку до бюджету міста планують отримувати орієнтовно 5 мільйонів гривень.

Раніше Суспільне Чернівці показувало, який вигляд мають приміщення:

Що відомо про колишнє тролейбусне депо

  • 30 серпня будівля колишнього тролейбусного депо горіла. Площа загоряння становила приблизно 300 квадратних метрів. Причину ще встановлюють.
  • Раніше у коментарі Суспільному директор міського департаменту соціально-економічного розвитку Сергій Бостан розповідав, що на території депо можуть звести торговельно-розважальний центр з офісними приміщеннями, бо це “приваблива земельна ділянка у центрі міста й жвавий район”.
  • 6 вересня 23 нежитлові будівлі та споруди депо площею у майже сім тисяч квадратних метрів виставили на приватизацію зі стартовою ціною понад 160 мільйонів гривень.
  • 15 вересня на території депо вдруге за місяць сталася пожежа. Причина загоряння наразі невідома.

Джерело: Суспільне Чернівці

peredplata

Залишити відповідь