СБУ викрила на Буковині організовану злочинну групу, яка налагодила наркобізнес у різних регіонах України

 
Служба безпеки викрила організовану злочинну групу, яка спеціалізувалася на виготовленні та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин у Чернівецькій, а також областях центрального та східного регіонів України.
За даними слідства, безробітний чернівчанин організував нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та прекурсорів. Для приховування протиправної діяльності він орендував приміщення в одному з дачних кооперативів на околиці міста.
Щоби вивести нелегальний «бізнес» на промисловий рівень, фігурант створив злочинну організацію з чіткою структурою.
До протиправної діяльності він залучив ще п’ятьох жителів області.
Схема розподілу обов’язків виглядала так: організатор і один зі спільників були “варщиками” й безпосередньо виготовляли амфетамін та «пропен» , ще троє – допомагали в цьому процесі і відповідали за збут «товару» на території Буковини. Шоста учасниця групи відправляла наркотики в інші регіони під виглядом поштових відправлень.
У ході обшуків за місцями проживання та перебування фігурантів вилучено:
🔹підготовлені до збуту наркотичні засоби та психотропні речовини;
🔹обладнання для виготовлення і вживання наркотиків;
🔹гроші, ймовірно отримані злочинним шляхом;
🔹чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
На підставі зібраних доказів усім зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Четверо фігурантів перебувають під вартою, ще один вийшов під заставу, їхня спільниця – під домашнім арештом .
Триває досудове розслідування.
Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Чернівецькій області спільно з ДСР, УБН та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata

Залишити відповідь