Зеленський почав зустріч з Трампом

 

Президент Володимир Зеленський та кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю в Нью-Йорку у Trump Tower.

Джерело: Європейська правда

Деталі: Зеленський подякував Трампу за зустріч, згадавши, що з часу останньої їхньої особистої зустрічі минуло 5 років.

“Я думаю, у нас є спільний погляд на те, що війна в Україні повинна бути зупинена, і Путін не може перемогти. Україна повинна перемогти. І я хочу обговорити з вами деталі “плану перемоги”, – сказав президент України. 

Зеленський сказав, що тільки американці вирішують, хто стане наступним президентом США, але вже зараз важливо обговорити спільні кроки після листопада, коли пройдуть вибори. “Тому я вирішив зустрітись з обома кандидатами”, – сказав він.

Трамп сказав, що намагатиметься працювати з “обома сторонами”, аби врегулювати конфлікт. “Ця країна проходить крізь пекло… Я ніколи не бачив нічого подібного на цю жахливу ситуацію”, – зазначив він.

Перед зустріччю із Зеленським Трамп відреагував на непряму критику своєї суперниці Камали Гарріс його пропозиції щодо України.

Напередодні на брифінгу з Володимиром Зеленським у Вашингтоні Камала Гарріс назвала політику кампанії Дональда Трампа щодо припинення війни з Росією “пропозицією капітуляції”. 

Трамп відкинув критику Гарріс і наполягав на тому, що він лише хоче зупинити “шоу жахів, яке триває”. 

Трамп заявив Зеленському, що в нього “дуже гарні стосунки” з Путіним

 

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп перед зустріччю з Володимиром Зеленським у Нью-Йорку у п’ятницю знову висловив впевненість, що зможе швидко закінчити війну у разі своєї перемоги на виборах і заявив, що має “дуже гарні стосунки” із Зеленським і правителем РФ Володимиром Путіним. 

Джерело: “Європейська правда”

Деталі: Трамп пояснив, як йому вдасться досягти врегулювання війни. Він сказав, що має “дуже гарні стосунки” з Володимиром Зеленським та “дуже гарні відносини з президентом Путіним”, і висловив сподівання, “що ми швидко отримаємо якусь розв’язку”. 

На репліку Трампа про відносини з Путіним Зеленський сказав: “Я сподіваюсь, що у нас кращі стосунки”, на що Трамп відповів: “Для танго потрібні двоє”.

“Сьогодні у нас буде гарна зустріч. Я думаю, той факт, що ми сьогодні зібралися, – дуже гарний знак”, – сказав Дональд Трамп.

Він вкотре повторив, що у разі виграшу на виборах ще “задовго до 20-х чисел січня” – часу, коли переможець виборів офіційно приступить до виконання повноважень, – “ми зможемо щось придумати”.

 

“Це добре для обох сторін. Вже час. І, до речі, президент (Зеленський) також це знає. Він хоче чогось досягти”, – сказав Дональд Трамп. 

Зеленський та Трамп зустрілися у п’ятницю в Нью-Йорку у Trump Tower.

Це відбулось після того, як республіканці у Конгресі США ініціювали розслідування щодо візиту президента Володимира Зеленського до Пенсильванії на завод із виробництва боєприпасів.

Зустріч із Трампом практично зірвалася, проте зрештою республіканець погодився на особисті переговори з президентом України. 

peredplata

Залишити відповідь