Торги на крові українців!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
На фото: Джо Байден інспектує кордон з Мексікою…
Президент США намагається “сторгуватися” з представниками республіканської партії Сполучених Штатів у Конгресі: депортація іммігрантів взамін на фінансову і воєнну допомогу Україні.
Адміністрація президента США Джо Байдена готова піти на посилення міграційної політики та прискорену депортацію біженців, щоб домогтися від республіканців у Конгресі схвалення допомоги Україні, сповіщає агентство Reuters.
Зокрема, Білий дім може зробити суворішими стандарти проходження перевірки для отримання притулку, дозволити видворяти біженців не лише на кордоні, а й з усієї території країни, а також може погодитися, щоб прохачам, які прибули через треті країни на шляху до США, відмовляли у притулку.
Потенційна угода має скоротити масштаби нелегальної міграції як мінімум удвічі, але поки невідомо, чи вдасться її узгодити до Різдва, сказав сенатор від республіканців Том Тілліс. “У нас ще дуже багато роботи”, — наголосив він.
Як відомо, днями в Сенаті США провалилося голосування щодо законопроекту про надання Україні $61 млрд допомоги. Для схвалення документа потрібно 60 голосів, але він отримав лише 49. Республіканці, які голосували проти, вимагали ув’язати пакети допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню з посиленням міграційного законодавства.
Після цього Байден назвав “абсолютним божевіллям, безумством” неможливість надати допомогу Україні. Він закликав “не дати президенту РФ Володимиру Путіну перемогти” і не подавати йому “такий прекрасний різдвяний подарунок”.
 
 
 
 

peredplata