На Буковині сільський голова привласнив майже чверть мільйона гривень бюджетних коштів

Буковинські поліцейські повідомили про підозру посадовцю, який привласнив майже чверть мільйона гривень бюджетних коштів
 

Сільський голова однієї із громад Буковини налагодив схему незаконного збагачення грошима шляхом зловживання службовим становищем. За скоєне чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Задокументували протиправні дії посадовця співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за оперативного супроводу працівників обласного відділу протидії кіберзлочинам ДПК НПУ під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 64-річний голова сільської ради підписав видаткові накладні, до яких були внесені неправдиві відомості про вартість твердопаливних котлів і термін їх доставки до шкіл. Щоб заволодіти коштами з бюджету громади, посадовець завищував ціну товару, термін їх прибуття та підробляв для цього службові документи. 

буковинські поліцейські повідомили про підозру посадовцю, який привласнив майже чверть мільйона гривень бюджетних коштівбуковинські поліцейські повідомили про підозру посадовцю, який привласнив майже чверть мільйона гривень бюджетних коштів

Таким чином, фігурант завдав матеріальної шкоди громаді на суму майже чверть мільйона гривень. 

Посадовець раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, пов’язаного зі службовим підробленням документів.  

Наразі слідчі поліції повідомили буковинцю про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

–    ч. 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);

–    ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata

Залишити відповідь