СБУ Буковини повідомила про підозру колишній чиновниці об’єднаної територіальної громади Донеччини, яка перейшла на бік окупантів

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишню керівницю апарату Кальчицької ОТГ Маріупольського району Донецької області, яка працює в окупаційній адміністрації.

За інформацією слідства, після повномасштабного вторгнення рф та захоплення Маріупольського району чиновниця одразу пішла на співпрацю з представниками держави-агресорки. Її лояльність окупанти оцінили і  призначили «заступником голови» незаконно створеної «Касьянівської сільської адміністрації». 

Про це інформує Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

На новій «посаді» зловмисниця почала активно перелаштовувати діяльність сільради відповідно до законодавства рф та пропагувати кремлівські наративи серед односельців.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантки до відповідальності. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

 

 

 

peredplata

Залишити відповідь