Володимир Зеленський розкрив таємну частину “Плану перемоги”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Зеленський у Брюсселі – це завжди фурор… Володимир Зеленський розкрив таємну частину “Плану перемоги”
А для самого президента України Володимира Зеленського сьогодні взагалі дуже вдалий збіг подій. Брюссель нині став справжньою Меккою для політикив, дипломатів і журналістів світу. У Раді ЄС відбувається саміт Європейського Союзу і лідерів країн Близького Сходу. Окрім лідерів країн ЄС у саміті беруть участь їх колеги з ОАЕ, королівства Бахрейн, королівства Саудівської Аравії, султанату Оман і Кувейту.
Слід зазначити що це перша в історії зустріч лідерів країн ЄС і країн Перської затоки.
На саміт прибув у якості почесного гостя і президент України Володимир Зеленський. Його з усіма почестями і гонором зустрічав президент Ради Європейського Союзу Шарль Мішель.
У Брюсселі президент Володимир Зеленський розкрив для своїх європейських колег таємну частину “Плану перемоги” та наголосив на необхідності міжнародної допомоги. Один із аспектів “Плану перемоги” полягає в тому, щоб не тільки спонукати РФ до переговорів, а й надати можливість завдати ударів по її військовим об’єктам.
Володимир Зеленський офіційно звернувся до лідерів Європейського Союзу з проханням розмістити в Україні такі ракетні комплекси, які стануть стримуючим фактором проти Росії. (Мабуть, ішлося про ракети Tomahawk (Томагавк) з радіусом дії 3 000 км. Точна дальність окремих блоків ракети засекречена).
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна також запросила дозвіл на використання далекобійної зброї по усій території Росії. За його словами, Київ готовий застосувати власні ресурси та можливості, проте для успішного виконання завдань дуже важливо, щоб міжнародні партнери надали допомогу та продовжили підтримку.
***
Цього ж дня у Брюсселі, у штаб квартирі НАТО розпочалось засідання міністрів оборони країн Альянсу. На засідання серед запрошених міністрів з країн не членів НАТО прибув керівник українськогого оборонного відомства Устем Умеров а також уперше міністри Тихоокеанського простору: Японії, Південної Кореї, Австралії та Нової Зеландії.
До штаб квартири НАТО Володимир Зеленський прибуде о 17:45, де він візьме участь у засіданні Ради Україна – НАТО. А після цього відбудеться спільна прес-конференція Генсека НАТО Марка Рютте і президента України Володимира Зеленського.

peredplata

Залишити відповідь