Комбата ТрО Салаватова відсторонили від посади через його можливі зв’язки з “днр”: триває розслідування

Журналістське розслідування викрило можливі зв’язки командира ТрО Салаватова з ДНР: ЗСУ розпочали перевірку

Салаватова звинувачують у можливих зв’язках із терористичними організаціями ДНР і ЛНР.

Командир 107-го окремого батальйону територіальної оборони Сергій Салаватов став об’єктом службового розслідування і тимчасово відсторонений від посади. Про це повідомило Командування Сил територіальної оборони після публікації hromadske, де згадувалося про можливий зв’язок Салаватова з терористичними організаціями ДНР і ЛНР.

 
Сергій Салаватов та розслідування hromadske

Перевірку Салаватова почали після розслідування і звернення hromadske. Він пройшов поліграф і всі необхідні фільтраційні заходи, говорив комбриг. Однак джерела видання повідомляють, що поліграф був формальним.

Сергій Салаватов у серпні був призначений командиром 107 окремого батальйону територіальної оборони. Журналісти hromadske знайшли дані про те, що він пов’язаний зі створеною росіянами “днр”.

У 2014 році він репостив проросійські та сепаратистські пабліки. Серед його контактів був співробітник так званого міністерства внутрішніх справ “днр” і бойовик незаконного збройного формування. У розпорядженні редакції є свідчення того, що у 2014 році Салаватов ходив на “референдум” – підтримувати “днр”.

В Силах територіальної оборони ЗСУ заявляли, що Салаватов шість років, з 2015 по 2021 рік, служив у підрозділі Сил спеціальних операцій, а з 24 лютого 2022 року служить у Силах територіальної оборони. Має дві державні нагороди України. Брав участь в боях на Донеччині, під Бахмутом та Покровськом, у районі Нью-Йорка.

«Я тільки слухав музику в ‘Однокласниках’. У мене була дружина, хтось із близьких міг щось натиснути… У 2014 році я був зайнятий автобізнесом, у мене було багато роботи, і відволікатися на політику часу не було», – прокоментував він.

У розслідуванні також згадуються фотографії, опубліковані Салаватовим приблизно 10 років тому. На одному знімку він у зеленому береті з кокардою Французького легіону, на іншому – зі зброєю, яку він сам описує як страйкбольну. Однак журналісти зазначили, що фотографії було зроблено навесні 2014 року в Краматорську, де в той період тривали бойові дії, і людину зі страйкбольною зброєю могли вбити.

Крім того, розслідування включає дані телефонних з’єднань Салаватова за 2014 рік. Журналісти виявили його контакти зі співробітником «МВС ДНР» Межлумом Дамірчаном і бойовиком формування «Русич» Антоном Кальченком, а також із членом «Загальних зборів» Краматорська Олександром Алексєєвим. Салаватов стверджує, що не пам’ятає цих людей, і припустив, що міг спілкуватися з ними з робочих питань, пов’язаних із його автобізнесом.

Журналісти також повідомили, що Салаватов двічі дзвонив на гарячу лінію для запису в «народне ополчення ДНР» і брав участь у референдумі 2014 року, підтримуючи дії терористів.

Джерело: https://news.bigmir.net

peredplata

Залишити відповідь