Новим генпрокурором України замість Андрія Костіна буде Руслан Кравченко, – ЗМІ

Офіс президента визначив, хто може стати новим генеральним прокурором замість Андрія Костіна.

Про це пише видання NV.

Зазначається, що за словами співрозмовника, це може бути чинний голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

«Він є компромісною фігурою, яку можна провести через парламент», — зазначило джерело Radio NV.

Інший співрозмовник медіа розповів, що Офіс президента давно розглядав кандидатуру Руслана Кравченка. Адже кандидатура чинного голови Одеської ОВА Олега Кіпера нібито не збере голосів у парламенті. Водночас голову Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павла Кириленка, якого, за словами джерела, раніше в ОП планували на цю посаду, нині звинувачують у незаконному збагаченні.

Декілька джерел видання назвали Руслана Кравченка кандидатурою заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який є «лояльним та зрозумілим».

Кандидатура наступного генпрокурора ще має пройти розгляд у профільному правоохоронному комітеті парламенту.

Раніше у NV уже називали Руслана Кравченка основним претендентом на цю посаду.

Ліквідація МСЕК

Нагадаємо, 22 жовтня президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) щодо ситуації з МСЕК і зловживаннями посадовців з отриманням інвалідності. Він розповів, що указом затвердив рішення, які визначила РНБО. За словами президента, вони мають повернути справедливість.

Натомість в Україні запровадять цифрову і прозору європейську модель після того, як ліквідують медико-соціальні експертні комісії (МСЕК). Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Але важливо, щоб колишні працівники МСЕК не уникнули покарання та не перетворили нові комісії на МСЕК 2.0.

Крім того, 22 жовтня 2024 року генеральний прокурор України Андрій Костін написав заяву на звільнення з посади. За словами Костіна, зараз на всіх рівнях в державі тривають перевірки, розслідуються кримінальні провадження. Він додав, що багато “ганебних фактів зловживань” було встановлено і в системі органів прокуратури України.

peredplata

Залишити відповідь