Буковинець піде під суд за зберігання зброї та наркотиків

На Буковині судитимуть чоловіка, обвинуваченого у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, а також вчинені наркозлочину
 

Співробітники поліції припинили протиправну діяльність жителя Кіцманської громади причетного до незаконного придбання та зберігання зброї без відповідних дозвільних документів, а також зберігання психотропної речовини з метою збуту. Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду.

Під час проведення профілактичних поліцейських заходів із протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів, вибухових речовин, наркотичних засобів та психотропних речовин на території регіону, працівники відділення № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуправління поліції викрили 30-річного місцевого жителя, який зберігав пістолет без передбаченого законом дозволу.

У ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські виявили та вилучили:

– пістолет,

– зіп-пакет із речовиною білого кольору,

– пластикову ємності із речовиною білого кольору,

– згорток фольги із порошкоподібною речовиною,

– електронні ваги,

– пакувальні матеріали та інші докази незаконної діяльності фігуранта.

Вилучені речові докази поліцейські направили на дослідження до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Відповідно до проведених експертиз вилучений пістолет являється гладкоствольною вогнепальною зброєю – виготовленою шляхом переробки саморобним способом, а вилучені речовини, містять у своєму складі психотропну речовину – амфетамін, обіг якої обмежено в Україні.

Правоохоронці з’ясували, що фігурант зберігав наркотики з метою подальшої реалізації на території громади.

Наразі слідчі поліції зібрали обґрунтовану кількість доказів протиправної діяльності буковинця та скерували матеріали провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснював Кіцманський відділ Чернівецької окружної прокуратури.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь