Північнокорейські війська вже в Росії!

Важливо !!!
Північнокорейські війська вже в Росії!
Аналіз ситуації експертів Атлантичної ради США (Atlantic Council)
“Вони вже там. У середу міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив, що північнокорейські війська знаходяться в Росії. Він також підтвердив попередні звіти південнокорейської розвідки (NIS). Ця новина з’явилася після того, як представники української розвідки попередили, що тисячі північнокорейських солдатів незабаром будуть перекинуті в Курську область, частину якої українські сили захопили в серпні. Що означають північнокорейські солдати та зброя у війні Росії проти України? Що Північна Корея одержує взамін? Як до цього всього ставиться Китай? Експерти Atlantic Council пояснюють нижче”.
Місія Москви
Джон Хербст (Старший директор Євразійського центру Atlantic Council і колишній посол США в Україні):
“Росія завжди мала добрі, хоча й складні відносини з Північною Кореєю. Оскільки наступ Росії в Україні загальмувався, а російські війська зазнали надзвичайно великої кількості втрат, Кремль почав більше покладатися на Північну Корею, починаючи з боєприпасів, а тепер і на живу силу КНДР.
Куди прямують північнокорейські війська? У російського президента Володимира Путіна є потреба в “робочій сил”і як в Україні, так і в Курській області. Путін може стверджувати, що ці війська лише допомагають захищати російську територію, що було б “чудовим виправданням” для Росії, оскільки українські війська знаходяться в Курській області, яка належить Росії”.
Маркус Гарлаускас (Директор Індійсько-Тихоокеанської ініціативи безпеки Центру Скаукрофта та колишній офіцер національної розвідки США у справах Північної Кореї):
“Не слід применшувати значення зброї та військ Північної Кореї для Росії, але такий внесок сам по собі навряд чи буде вирішальним у зміні динаміки на полі бою. Вторгнення Росії на територою України перетворилось у затяжну війну. Цей гамбіт може мати негативні наслідки для Росії, оскільки він може спровокувати збільшення підтримки України з боку Південної Кореї, яка швидко врівноважить ту допомогу, яку надає Росії Північна Корея.
Пхеньян (КНДР), швидше за все, вимагатиме щось взамін, пояснюючи це тим, що ресурси, військові технології та можливості, які Росія може надати Північній Кореї в обмін на її підтримку, можуть докорінно змінити ситуацію з безпекою на Корейському півострові та в усьому Індо-Тихоокеанському регіоні.
Залежно від того, що Москва надішле Пхеньяну в обмін на свою допомогу, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин може досягти переломної точки у своїх розрахунках ескалації, яка призведе до військової кризи або збройного конфлікту на Корейському півострові, – стверджує Маркус Гарлаускас. – Такий конфлікт, особливо в світлі “руйнуючого стримування” на Корейському півострові, може втягнути у гарячий конфлікт Китай і Сполучені Штати. А це опосередковано вплинуло б на війну в Україні набагато більше, ніж те, що північнокорейські війська привнесли б у саму боротьбу Росії проти України”.
Роль і місце Китаю у цій війні
Ширлі Марті Харгіс (Співробітник Global China Hub і Digital Forensic Research Lab):
“Китай ніколи не віддаляється від відносин між Росією та Північною Кореєю. Але попри те що Пекін і Москва уклали угоду про партнерство, то на практиці це партнерство більше стосується стратегічної вигоди для Китаю, ніж справжнього товариства, при цьому Китай має значні важелі впливу на Росію, часто ставлячись до неї як до “молодшого брата”. А нарощування зв`язків Росії з Північною Кореєю зараз стає захистом від домінування Китаю, — пояснює Ширлі Харгіс.
Дії Північної Кореї підкреслюють її готовність відстоювати свою незалежність і посилювати своє становище між двома великими державами — Китаєм і Росією. Однак такий розрахунок також ставить Північну Корею в делікатне становище, оскільки вона повинна керуватися своєю залежністю від Китаю для економічної підтримки, зберігаючи при цьому своє стратегічне партнерство з Росією.
“Підтримка Китаєм військових зусиль Росії все ще набагато, набагато важливіша за обсягом і масштабами, ніж підтримка Росії Пхеньяном, навіть якщо Пхеньян є більш затятим і готовим до ризику, ніж Пекін. Вельми небезпечним у цій картині є зростання співробітництва між Китаєм, Росією, Північною Кореєю та Іраном. Таке співробітництво створює абсолютно новий виклик для Сполучених Штатів та їхніх союзників по всьому світу”.
Ростислав Демчук

peredplata

Залишити відповідь