На Буковині ще три учасники бойових дій, які брали участь у бойових діях на території інших держав, зможуть придбати власне житло

На Буковині ще три учасники бойових дій, які брали участь у бойових діях на території інших держав, зможуть придбати власне житло.
Згідно з розпорядженням № 1025-р, яке ухвалив Уряд на засіданні 22 жовтня 2024 року, Чернівецька область отримає 7 мільйонів 319 тисяч 842 гривні субвенції з держбюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав.
У 2024 році це вже друге надходження коштів на зазначені цілі. Раніше області виділили 8,8 мільйона гривень для забезпечення житлом 5 черговиків.
Нагадаймо, заявники протягом року, з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку, самостійно використовують призначену їм грошову компенсацію на придбання житла в прийнятих в експлуатацію житлових будинках в будь-якому населеному пункті на території України, крім тимчасово окупованої території та лінії розмежування.
Заявники (заявники, які перемістилися), які беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти України, кошти грошової компенсації використовують під час воєнного стану, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування.
📌Довідково:
Порядок виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, врегульовані постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 214 (зі змінами).
 

peredplata

Залишити відповідь