Мітингувальники вимагають у Порошенка \”чистки кадрів\”

Активісти пообіцяли закидати вікна Адміністрації цеглою, якщо президент протягом трьох тижнів не подасть люстраційний закон у Раду

Мітингувальники вимагають у Порошенка "чистки кадрів"

Сьогодні під стінами Адміністрації президента зібрався перший мітинг за часів, коли главою держави став Петро Порошенко. Активісти вимагали від гаранта провести \”чистку кадрів\” та підтримати люстраційний закон \”Про очищення влади\”.

\”У законопроекті передбачено, що надмірні функції влади будуть ліквідовані, всі державні органи мають пройти перевірку на детекторі брехні, під час проведення якої державні чиновники повинні будуть пояснити і походження свого майна та членів своїх родин у тому числі. У разі, якщо держслужбовець не пройде перевірку, то він не буде мати права займати посаду в органах влади протягом наступних десяти років. Все українське суспільство має стати люстраційним комітетом і контролювати нові призначення на посади, списки кандидатів мають бути відкритими і громадяни повинні мати час для ознайомлення з кожним із них. І в разі, якщо з\’ясується, що потенційний чиновник має заплямовану репутацію, встигнути відповідно відреагувати та проінформувати про це все суспільство\”, – написав у Facebook активіст Автомайдану Віталій Уманець.

Мітингувальники вимагали від Порошенка, аби він подав у Верховну Раду цей закон від свого імені. А відповідно парламентарі щоб прийняли його ще до того часу, як президент достроково розпустить Раду.

\”У президента для цього є три тижні, інакше цегла, з якої мирні учасники сьогодні на Банковій виклали слово \”люстрація\”, може полетіти вже у вікна владних кабінетів. Час пішов\”, – підкреслив Уманець.

Свої вимоги до Порошенка активісти передали через працівників Адміністрації президента.

Тим часом міністр молоді та спорту Дмитро Булатов запропонував керівнику люстраційного комітету Єгору Соболєву, аби Міністерство молоді та спорту стало пілотним, на кому випробують дію майбутнього люстраційного закону.

peredplata