Атака судів Буковини на ЗМІ посилюється

Атака  судів Буковини на  ЗМІ посилюєтьсяСуд за позовом офіцера СБУ до журналіста сайту «BukNews» Юрія Чернея ще не завершився. Головуючий голова суду Войтун переніс наступне слухання після того, як адвокат сторони, яка позивається, Василь Гінгуляк запросив провести психологічно-філологічну експертизу. Займе вона не менше 2 тижнів часу.

Більшість представників ЗМІ області взяла активну участь у засіданні. Але, на жаль, є такі ЗМІ та сама облорганізація НСЖУ, її президія, котрі не знайшли часу, аби підтримати в суді свого колегу.
Наступні суди над ЗМІ та журналістами:
– 10 липня о 10.00 у Шевченківському райсуді м. Чернівці відбудеться засідання за позовом Рустама Агаларова проти газети «Версії» та журналістки Лідії Кирилюк.
– 15 липня о 9.00 у Першотравневому райсуді м. Чернівці — засідання за позовом (прізвище уже не вживаємо) до газети «Час» на суму 1 000 000 грн. (Маємо сумнів про адекватне сприйняття дійсності позивачем. Будемо просити експертизи — ред.).
– 15 липня о 9.00 у Першотравневому райсуді м. Чернівці — проти Юрія Чернея та сайту «BukNews». Сума позову — 1 000 000 грн.
– 15 липня о 9.00 у Першотравневому райсуді м. Чернівці — проти Сергія Зарайського та сайту «БукІнфо». Сума — 1 000 000 грн.
– 15 липня о 9.00 у Першотравневому райсуді м. Чернівці — проти незалежного журналіста і правозахисника Геннадія Гекова. Сума — 1000 000 грн.
– 24 липня об 11.00 у Сторожинецькому райсуді розглядатиметься позов (прізвища не вказуємо, бо не вживаємо) проти журналістки Галини Єреміци.
– У серпні в Шевченківському райсуді відбудеться судове засідання за позовом (прізвища не вживаємо) до телеканалу ТВА та журналіста Івана Гончарука на журналістське розслідування у Сокирянах «Міжгір’я у мініатюрі».
Зараз стало відомо, що Рустам Агаларов вимагає спростування й від телеканалу ТРК «Чернівці» за сюжет про хід судових тяжб з журналістами та ЗМІ області.
Всі – на суди!

Петро КОБЕВКО

peredplata