Під носом у Гіркіна в Слов\’янську працювала група розвідників СБУ

Під носом у Гіркіна в Слов'янську працювала група розвідників СБУВ окупованому і розграбованому бойовиками Слов\’янську працювала група українських розвідників-диверсантів, яку очолював немолодий сивий старий з позивним \”Лісник\”. Протягом декількох місяців оперативно-бойова група СБУ під командуванням \”Лісника\” збирала і передавала у центр розвіддані про місця дислокації бойовиків, наявність зброї і бойової техніки, прізвища та адреси активних сепаратистів Слов\’янська. Про це розповідає на своїй сторінці в Фейсбук журналіст Юрій Бутусов, новину передає Преса України.

Командир \”Лісник\” виявився родом з Донецької області, завдяки роботі мисливцем в одному з мисливських господарств, знав кожен кущик в регіоні, як \”свої п\’ять пальців\”. \”Лісник\” досконало володіє зброєю, завдяки цьому особисто усунув кілька снайперів у ворожому таборі зі своєї СВДешки (снайперська гвинтівка Драгунова). Так як розвідники і далі продовжують нести свою службу на благо Батьківщини, докладна інформація про них не поширюється, стали відомі тільки деякі цікаві нюанси.

\”Група \”Лісника\” з самого початку була одним з джерел інформації українського командування щодо обстановки в місті, коли всі інші органи влади виявилися паралізовані і розбіглися. Вони брали участь у великій кількості розвідувальних і бойових операцій\”, – пише журналіст.

Про безприкладну мужність патріота розповідає один з офіцерів СБУ, з яким безпосередньо співпрацювали розвідники.

\”Лісник\” не просив ротацію, не просив заміну, у нього була до нас всього одна незвичайна прохання. Дуже незвичайна. У нього проблеми з серцем, йому робили аорто-коронарне шунтування. І він дуже боявся, що серце не витримає під час бойової операції, і він помре.

І ось я його питаю:

\”Що я можу для вас зробити? Особисто для вас?\”

А він:

\”Я боюся померти боягузом. У мене слабке серце, воно може підвести. Помру – і подумають, що \”Лісник\” помер від переляку. Не хочу, щоб у мене в біографії була така смерть – це дуже несправедливо. Не дай Бог, діти подумають, що тато злякався, боявся, був слабаком. Я знищую ворога свідомо, я пишаюся тим, що захищаю Україну. Якщо помру від серця на бойовому виході, напарник зробить кілька пострілів в тіло, а ви дайте мені довідку, що я загинув у бою\”.

Як виявилося, інструкціями не передбачена видача будь-яких довідок у таких випадках, проте офіцер СБУ не зміг відмовити відважному бійцеві, тому пообіцяв прохання виконати. Надалі, офіцер молився за здоров\’я цього відважного старого.

Зазначимо, що керівництво СБУ високо оцінює роботу розвідників в лігві ворога, тому група запрошена до Києва на зустріч з офіційними особами, які працюють на благо безпеки країни. Керівники СБУ хочуть особисто засвідчити свою повагу до бойового підрозділу.

Джерело

peredplata