Військовослужбовцям-учасникам АТО виділяють земельні ділянки

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник начальника головного управління Держземагенства у Чернівецькій області Григорій Ямнюк.
Виділення земельних ділянок учасникам проведення АТО ініціювало Державне агентство земельних ресурсів України. Створена робоча група, яка забезпечує взаємодію територіальних органів земельних ресурсів та органів місцевої влади для реалізації конституційних прав військовослужбовців на безоплатне отримання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, будівель і споруд; ведення садівництва; особистого селянського господарства, індивідуального дачного будівництва.
У Чернівецькій області для цієї мети вже визначено масиви земель державної власності загальною площею 228 га за межами населених пунктів. Управління Держземагентства у області здійснює постійний моніторинг ходу отримання земельних ділянок. Станом на 15 січня військовослужбовці подали на отримання землі 550 заяв. З них 382 заяви – у Чернівцях.
Прийнято 64 рішення щодо надання дозволів на розроблення проектів землеустрою загальною площею 35,1 га. Це земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, будівель і споруд – 34 рішення на площу 4,48 га, особистого , селянського господарства – 29 рішень на площу 30, 55 га, ведення садівництва – 1 рішення на площу 0, 12га.
Для отримання земельної ділянки необхідно до управління Держземагенства подати заяву, копію паспорта, копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (коду). Для підтвердження участі в АТО у районах достатньо лише довідки з військової частини.

peredplata